Masterclass SLAAP EEG Scoren (Update 2023 AASM richtlijn versie 3.0) te Nijmegen

  • Beschikbaar op aanvraag

Voor gevorderden die hun kennis en kunde op het gebied van Slaap EEG-analyse en scoren willen updaten en verfijnen. Dit voor een juiste weergave van de gemeten kwaliteit van de nachtslaap (hypnogram en arousals) volgens de nieuwe 2023 AASM slaapscoringsrichtlijn, versie 3.0. 

De scoringsmanual bevat belangrijke aanpassingen en aanvullende regels om slaapstadia (W, N1, N2, N3, R) en slaapstadia-overgangen door arousals en MBM events te scoren.

Masterclass Slaap EEG Scoren betreft een theoretische bijeenkomst met focus op aangepaste scoringsregels voor Slaap EEG, Slaapstadia en arousals, belangrijke notities en met duiding via Slaap EEG voorbeelden.

Nascholing vindt plaats in een kleine groep (maximaal 6 personen).

Reactie op Masterclass SLAAP EEG scoren:

“Ik vond het een erg prettige nascholing. Weer het nodige bijgeleerd om de puntjes op de i te zetten.”

“Heel erg bedankt voor alle hulp. Ik heb veel geleerd en ik kijk nu inderdaad anders naar het slaap scoren en ik kan mijn (nieuwe) scores nu beter onderbouwen!”

SlaapEEGscoren

  

PSG Seminar: 2023 AASM Update PSG Slaapdiagnostiek te Nijmegen

  • Beschikbaar op aanvraag

Om van de actuele AASM slaapscoringregels op de hoogte te zijn heeft Sleepvision hiervoor een speciaal PSG Seminar ontwikkeld:

– Focus op herkennen en scoren van Slaapstadia, EEG arousals en slaapwaak-overgangen

– Update van PSG diagnostiek met overzicht hoe belangrijkste slaap events te scoren volgens nieuwe AASM 2023 richtlijn, versie 3.0

– Update AASM Respiratoire Slaapanalyse (Polygrafie, Polysomnografie en OSA-diagnostiek)

– Update AASM (Been)Bewegingen opnametechniek en scoringsregels

Nascholing vindt plaats in een kleine groep (maximaal 6 personen).

Reacties op PSG Seminar “AASM Update voor PSG slaapdiagnostiek”:

  • “Het was veel informatie, maar we kijken nu veel rustiger en bewuster naar hetgeen we scoren. Dus het was goed om weer even opgefrist te worden!”
  • “Nogmaals hartelijk dank voor de leerzame middag. We hebben er allen veel van opgestoken en hebben sinds vorige week weer een hele nieuwe kijk op het slaap scoren. Het wordt er allemaal wel veel leuker op als je weet wat je aan het doen bent.”

LET OP: Ook als On-Site PSG Seminar op uw eigen slaapafdeling te boeken, stuur email voor meer informatie en mogelijkheden.

 

2-Daagse Hands-on Workshop “Slaapstadia scoren voor Beginners” te Nijmegen, voor een goede start om slaap EEG te leren scoren!

  • Beschikbaar op aanvraag en informeer via onderstaand emailadres of via contactformulier naar mogelijkheden.

Reacties op 2-Daagse Hands-on Workshop “Slaapstadia Scoren voor Beginners”:

 “Ik heb veel geleerd van de cursus en ik vond het een hele prettige manier om op deze manier het scoren te leren. Nogmaals bedankt.”

 “Ik heb al veel aan het volgen van deze 2-daagse cursus gehad, Super!”

 “Zo langzamerhand begint de slaapregistratie duidelijker te worden, ik “raak er steeds meer in” en begrijp steeds meer van wat ik zie bij de registratie en wat er van de laborant verwacht wordt mbt de scoring en het verslag. Nogmaals dank voor je lessen!”

 

Hands-on Workshop ”Respiratoire Slaapanalyse” te Nijmegen

Focus op praktijk van zelf apneus en hypopneus herkennen in flowdata, manueel scoren en benoemen van respiratoire events in verschillende slaapregistraties, naast uitleg en duiding van respiratoire slaapanalyse, respiratoire scoringsregels en meettechnieken.

  • 10 september 2024 en 26 november 2024
  • Ook beschikbaar op aanvraag en informeer via onderstaand emailadres of via contactformulier naar mogelijkheden.

Naast theorie en uitleg van nieuwe respiratoire scoringsregels en meettechniek is er ruime aandacht voor de praktijk van het scoren en beoordelen van apneus en hypopneus. Dus zelf aan de slag met het scoren en benoemen van o.a. obstructieve, centrale, mixed apneus, hypopneus en desaturaties alsook snurken, flow limitaties en Cheyne Stokes ademhaling in slaapregistraties! Deze combinatie van theorie en praktijk is zeer geschikt voor beginners die betrokken worden bij OSAS-diagnostiek en apneus en andere respiratoire slaap events gaan scoren in polygrafie-onderzoeken (bijvoorbeeld OSAS-verpleegkundigen, OSAS-consulenten, of doktersassistenten).

Apneu-scoring

 

Aanmelding of informatie aanvragen over een Sleepvision slaaptraining gaat via info@sleepvision.nl met vermelding van uw naam, werkadres en datum workshop, seminar of masterclass.

Voor meer informatie en reacties over Sleepvision ON SITE SEMINARS “PSG Slaapdiagnostiek” of “Respiratoire Slaapanalyse”, zie Nieuws & Info.