SLEEPVISION ON-SITE SEMINARS: voor standaard en uniforme slaapzorg op uw slaapcentrum!

Sinds 2007 bestaan er AASM scoringsregels voor het uitvoeren en analyseren van slaapregistraties (PSG/PG). In oktober 2012 zijn er aanpassingen om respiratoire slaap events te scoren in een poly(somno)grafie doorgevoerd, die belangrijk zijn voor het verkrijgen van de juiste AHI-waarde en diagnosestelling van slaapapneu (OSA). Sindsdien zijn er bijna jaarlijks veranderingen en aanpassingen in slaaptechniek en scoren van slaap events geweest. De belangrijkste aanpassingen waren op het gebied van Slaap EEG om slaapstadia-overgangen (NREM/REM of door MBM/arousals) te scoren, aandacht voor de uitvoering van ambulante polygrafie en hoe bewegingen tijdens slaap te meten en te scoren.

Om van de actuele PSG scoringregels op de hoogte te zijn heeft Sleepvision hiervoor speciale On-Site Seminars ontwikkeld:

  • Slaapstadia scoren met focus op EEG arousals en slaapstadiaovergangen
  • Update van PSG diagnostiek met overzicht hoe allerlei slaap events te scoren volgens recente AASM 2023 richtlijn, versie 3.0
  • Update AASM Respiratoire Slaapanalyse (Polygrafie, Polysomnografie en OSA-diagnostiek)
  • Meten en scoren van specifieke bewegingen tijdens slaap

Deze zijn in overleg op uw eigen slaapafdeling te organiseren, vraag hiervoor vrijblijvende informatie aan via info@sleepvision.nl

 

2023 AASM Update voor PSG Slaapdiagnostiek:

Dit betreft een 3 uur durende on-site seminar bestaande uit theorie, uitleg van notities en toelichting van de actuele AASM 2023 Slaap Scoringsregels om Slaap EEG, slaapstadia en transities, respiratoire events en beenbewegingen te scoren.

Reacties op On-Site Seminar “AASM Update voor PSG slaapdiagnostiek”:

  • “Het was veel informatie, maar we kijken nu veel rustiger en bewuster naar hetgeen we scoren. Dus het was goed om weer even opgefrist te worden!”
  • “Nogmaals hartelijk dank voor de leerzame middag. We hebben er allen veel van opgestoken en hebben sinds vorige week weer een hele nieuwe kijk op het slaap scoren. Het wordt er allemaal wel veel leuker op als je weet wat je aan het doen bent.”

Apneu-scoring

 

OnSite Seminar AASM Respiratoire Slaapanalyse:

Dit betreft een 2,5 uur durende on-site seminar bestaande uit theorie, uitleg en toelichting van de aangepaste scoringsregels (AASM 2023, versie 3.0) voor o.a. slaapapneu en hypopneu, hypoventilatie, RERA, snurken, Cheyne-Stokes ademhaling, REI-parameters en PG-respiratoire flowmeettechniek.

Reacties op On-Site Seminar “Update AASM Respiratoire Slaapanalyse”:

  • “Voor ons was het een zeer leerzame middag, in volle concentratie heel veel van apneus mogen leren. Wij gingen met een prima gevoel terug naar huis. Onze PSG’s zullen in kwaliteit op een nog hoger niveau worden gescoord”.
  • “Presentatie was duidelijk en erg informatief!”
  • “We hebben het allemaal als zeer nuttig ervaren en bekijken de slaapregistraties nu ook op een andere manier. We zien veel meer en voegen dit als commentaar toe bij de registraties”.

 

Voor meer informatie over Hands-On Workshops, Seminars en Slaaptrainingen voor individuele deelnemers, zie Agenda Sleepvision.